Pel Coll dels Tres Pics

Suau excursió que té com a més destacable la vista des del coll dels Tres Pics. A l'estiu és l'accés més ràpid per arribar.

Els dies de fort vent, és un itinerari desaconsellable degut a la seva exposició. 

Des de Tregurà, seguirem durant uns 8 quilometres en vehicle la pista no asfaltada (apta per a turismes) direcció Pardines. Aturarem el vehicle a uns 2000 m. d'alçada, en el punt en que neix a la dreta una pista secundària amb una barrera al seu inici (cartell indicador del refugi). Remuntem ja a peu la pista secundaria per un suau pendent entre pastures. L´itinerari està senyalitzat amb ratlles grogues. 

Deixem a la nostra esquerra unes bases d´aigua i seguint sempre la pista arribem en 1 hora a dalt del coll dels Tres Pics. La vista és magnífica i ja podem veure a sota nostre el refugi. En el coll trobem una cabana metàl•lica que ens serveix de repetidor de ràdio i mòbil. Baixem per la pista 2 min. i ens desviem a l´esquerra seguint les marques grogues per una baixada empinada sense traces de camí. Mitja hora més tard creuem pel pont el riu Freser i arribem al refugi.