Pel camí dels Enginyers

Espectacular camí panoràmic que des de Núria segueix els escarpats cingles del Torreneules.

Des de l´Estació del cremallera de Núria, pugem per la pista de terra que va cap a l´alberg del Pic de l´Àliga, amb el telefèric damunt nostre. Al cap de 5 minuts trobem el monument de les tres creus (viacrucis) on neix el camí dels Enginyers o Pedrisses (GR-11.7).

El camí està senyalitzat amb ratlles vermelles i blanques o bé amb ratlles grogues. La primera mitja hora d´excursió flanquegem per les suaus pendents del vessat sud-oest del Torreneules.

Passem per la derruïda cabana de Pedrisses i entrem en l´escarpat vessant sud del Torreneules on el camí sorteja miraculosament tots els obstacles en un inacabable puja i baixa. Trobem un parell d´esglaons per superar un ressalt i una mica més enllà un passamà de cable metàl.lic per facilitar el pas.

D´aquest punt ens queda menys d´una hora per arribar al refugi de Coma de Vaca. Mitja hora més tard arribem a un espectacular mirador de les gorges del Freser indicat amb una senyal vermella en un roc característic. Finalment el refugi se´ns apareix de cop.