Per les Gorgues del Freser

Magnífica excursió que des de Queralbs remunta el riu Freser amb inoblidables vistes de cingles, gorgs i salts d´aigua.

Si disposem de vehicle, l'aparcarem a la central elèctrica del Daió de Baix. En cas contrari, arribarem a Queralbs amb el tren cremallera i baixarem a peu una mica menys d'1 quilometre per la carretera direcció a Ribes de Freser fins a trobar un revolt molt tancat on a mà esquerra surt el desviament cap a la central elèctrica de Daió de Baix. Des de Daió, creuem per un pont el Freser i anem remuntant la vall amb el riu a la nostra dreta.

El camí està senyalitzat amb ratlles grogues o punts vermells. Al cap d´una hora i mitja trobem un pont metàlic per creuar el riu i continuar pujant ara amb el Freser a la nostra esquerra. El camí es fa més empinat i a sota ens queda la faraònica conducció d´aigua de la Central de Daió, que va seguint els cingles del vessant sud del Torreneules.

Finalment sortim de les escarpades gorges del Freser i arribem a un mirador des d´on contemplem una bucòlica imatge del pla de les Eugues. Per arribar al refugi haurem de baixar un desnivell d'uns 100 metres i a mà esquerra trobarem un pont metàl.lic on poder creuar el riu amb comoditat.